Till Norrmejerier startsida
Pocherade ägg med krämig spenat

Pocherade ägg med krämig spenat

Koka äggen i en låg vid panna, gärna stekpanna. Då får man det bästa resultat med de pocherade äggen. Graden av lyx varierar du genom att välja mellan löjrom eller vanlig röd stenbitsrom.

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 krm salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 krm muskot
  • 4 ägg
  • 4 tsk caviar
  • 1 tsk ättika eller vitvinsvinäger

Gör så här

Låt spenaten långsamt tina i en kastrull. Strö över mjöl och rör ner grädden. Smaka av spenaten med salt, peppar och muskot. Koka upp vatten i en låg vid stekpanna. Tillsätt en gnutta ättika eller vinäger. Knäck äggen och låt dem försiktigt glida ned i det sjudande vattnet. Tag upp dem med hålslev när de stelnat. Låt dem rinna av på handduk innan de placeras ovanpå spenaten. Toppa med en klick röd caviar och avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.