Till Norrmejerier startsida
Morotsplättar med rostade solrosfrön

Morotsplättar med rostade solrosfrön

Mängd: 4 portioner

5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl Mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • 2 morötter
  • 3 ägg
  • 1 gul paprika
  • 1 näve solrosskott eller ruccola
  • 4 msk rostade solrosfrön
  • 1 dl Lätt crème fraiche Mexikansk Chili
  • Norrmejerier Smör

Gör så här

Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Häll i resterande mjölk, vatten, crème fraiche och fint rivna morötter. Vispa i äggen. Låt stå och svälla en liten stund. Grädda plättarna i lite smör i en plättlagg. Finhacka paprikan. Servera plättarna toppade med solrosskott eller ruccola, rostade solrosfrön, paprikatärningar och en klick crème fraiche

Tips:

Om du inte får tag på rostade solrosfrön. Rosta dem i en torr stekpanna tills de får lite färg.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer