Till Norrmejerier startsida
Morotsplättar med rostade solrosfrön

Morotsplättar med rostade solrosfrön

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl Mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • 2 morötter
  • 3 ägg
  • 1 gul paprika
  • 1 näve solrosskott eller ruccola
  • 4 msk rostade solrosfrön
  • 1 dl Lätt crème fraiche Mexikansk Chili
  • Norrmejerier Smör

Gör så här

Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Häll i resterande mjölk, vatten, crème fraiche och fint rivna morötter. Vispa i äggen. Låt stå och svälla en liten stund. Grädda plättarna i lite smör i en plättlagg. Finhacka paprikan. Servera plättarna toppade med solrosskott eller ruccola, rostade solrosfrön, paprikatärningar och en klick crème fraiche

Tips:

Om du inte får tag på rostade solrosfrön. Rosta dem i en torr stekpanna tills de får lite färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.