Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g nötkärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk kakao
  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 "raka" bananer
  • kavlad marsipan
  • 2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mal nötterna. Blanda med mjöl och kakao. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till seg konsistens. Vänd ner nötblandningen. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda 10-15 min. Stjälp upp kakan och lossa papperet. Låt svalna. Täck kakan med kavlad marsipan. Vispa grädden och bred ut den. Lägg hela bananer över och rulla ihop. Sikta över florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.