Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur de svarta fröna.Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar ( den får inte koka). Låt svalna . Ta upp vaniljstången .Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.