Till Norrmejerier startsida
Oxrullader med gräddsås

Oxrullader med gräddsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(104 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 saltgurkor i tunna klyftor
  • 600 g lövbiff
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

till servering:

  • rårörda lingon
  • nykokt potatis

Gör så här

Finhacka löken och fräs den i smör. Låt svalna och blanda med senap och persilja. Lägg en klick av fyllningen och en bit saltgurka i mitten på varje köttskiva. Salta och peppra. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare så de håller ihop. Vänd rulladerna i mjöl och bryn dem i smör så att de får fin färg runtom.
Lägg dem i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vatten och kalvfond och låt rulladerna puttra långsamt ca en timme eller tills köttet känns mört. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Häll grädden i skyn och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera rull-
aderna med rårörda lingon och nykokt potatis.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.