Till Norrmejerier startsida
Pasta med lax och pastagrädde

Pasta med lax och pastagrädde

Gravad lax passar bra till denna rätt. Laxen behöver inte bli helt varm, utan det räcker med att du lägger ner den i sista stund.

Mängd: 4 portioner

4/5
(51 röster)

Ingredienser

  • 400 g pasta t ex tortiglioni
  • 400 g gravad lax
  • 1 litet paket frysta ärtor
  • 2 ½ dl Norrmejerier Pastagrädde
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär laxen i kuber. Häll ner ärtorna i pastavattnet 1 minut innan pastan är klar. Häll av vattnet från pastan och ärtorna i ett durkslag. Häll grädden i pastakastrullen. Blanda i pasta, ärtor, lax och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.