Till Norrmejerier startsida
Spättafilé på spenatbädd

Spättafilé på spenatbädd

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 påse färsk bladspenat
  • olja
  • citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form. Krydda spättan med salt och peppar. Vik ihop till små paket och lägg i formen. Täck med mini fraiche och grädda i ugn ca 15 minuter. Blanda spenaten med lite olja och citronsaft och krydda med salt och peppar.Fördela fisken över spenaten och toppa gärna med fint strimlad morot, paprika och fänkål. Servera med pressad potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.