Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 liter Norrmejerier Mjölk 3%
  • 50 g jäst
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • en klick Norrmejerier Smör
  • sylt och Norrmejerier Vispgrädde till servering

Gör så här

Värm mjölken till 37° (fingervarmt) och blanda med jästen. Rör ned ägg, socker, salt och mjöl. Täck bunken med plastfilm och låt smeten jäsa i 30 minuter. Hetta upp en stekpanna och stek plättarna i smör ett par minuter på varje sida. Servera med sylt och grädde.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer