Till Norrmejerier startsida
Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Torsdag

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(137 röster)

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 4 stora potatisar av mjölig sort
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
  • (2 tärningar+ vatten)
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och nymalen peppar
  • 1 paket bacon
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här

Snitta, skölj purjolöken och skär den i strimlor. Skala potatisarna och skär i mindre bitar. Fräs purjolök och vitlök i smör i en kastrull, lägg i potatisen och häll över buljongen. Låt sjuda sakta i ca 25 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Strimla bacon och knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj rädisorna och skiva dem tunt. Värm soppan försiktigt, häll upp i skålar och toppa med rädisor, bacon och gräslök. Alternativ topping; spara lite av den färska purjon och strimla fint, använd som topping istället för rädisor. Servera gärna med vitlöksbröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott