Till Norrmejerier startsida
Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Torsdag

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(137 röster)

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 4 stora potatisar av mjölig sort
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
  • (2 tärningar+ vatten)
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och nymalen peppar
  • 1 paket bacon
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här

Snitta, skölj purjolöken och skär den i strimlor. Skala potatisarna och skär i mindre bitar. Fräs purjolök och vitlök i smör i en kastrull, lägg i potatisen och häll över buljongen. Låt sjuda sakta i ca 25 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Strimla bacon och knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj rädisorna och skiva dem tunt. Värm soppan försiktigt, häll upp i skålar och toppa med rädisor, bacon och gräslök. Alternativ topping; spara lite av den färska purjon och strimla fint, använd som topping istället för rädisor. Servera gärna med vitlöksbröd.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer