Till Norrmejerier startsida
Pytt på lax

Pytt på lax

Rustikt och gott blir det om man skär laxen i generösa kuber och steker tillsammans med potatis till en härligt matig pytt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 5 stora potatisar
  • 2 stora morötter
  • 1 squash
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 300 g laxfilé
  • salt och svartpeppar

Gräslökssås:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 1 knippe gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Skär potatis, morot och squash i lika stora bitar. Fräs i smör i en stekpanna tills det fått en fin gyllenbrun färg. Lägg över i en ugnsfast form och stek mjukt i ugnen 175° i ca 10 minuter. Skär laxen i kuber och stek på hög värme. För att laxen ska bli godast ska den helst ha kvar en rå kärna i mitten. Tag ut grönsakerna och blanda med laxen. Dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över en nypa salt. Servera såsen i små koppar och doppa bitarna direkt i såsen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.