Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Norrmejerier Norrgott eller Smör
  • 2 dl rundkornigt ris
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 kanelstång

Gör så här

Koka upp vatten, salt och smör. Lägg i riset och koka ca 10 minuter. Späd med mjölk och grädde. Lägg i kanelen. Småkoka på svag värme under lock ca 40 minuter. Rör gärna om i gröten några gånger under koktiden. Ta upp kanelen. Servera gröten varm med kall mjölk, socker och kanel.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.