Till Norrmejerier startsida
Risotto with crayfish tails

Risotto with crayfish tails

Mängd: Serves 4

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 carrots
  • 1 whole fennel bulb
  • Butter for frying
  • 200 g/ 7 oz arborio rice
  • 2 finely chopped shallots
  • 200 ml/7 fl oz dry white
  • wine
  • 5-600 ml/1 pint warm
  • chicken stock
  • 400 g/14 oz grated Västerbottensost
  • 400 g/14 oz crayfish tails
  • 3 tbsp cut basil

Gör så här

Peel and slice carrots. Clean and cut the fennel lengthwise, cut each half into 6 wedges. Melt the butter in a large saucepan and gently fry rice, shallots, carrots and fennel on a low heat until the shallots have softened. Add wine and 100 ml/3 ½ fl oz stock. Allow to simmer and then add the rest of the stock a little at a time until the rice is cooked but still firm. Stir in cheese, crayfish tails and basil. Top with a little freshly milled pepper and sliced cheese.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.