Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Muffins:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 100 g mjölkchoklad

Frosting:

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 5 dl florsocker
  • 4 msk rumsvarmt smör (ca 60 g)
  • 2-3 msk mjölk
  • 40 mandlar
  • 40 minimarshmallows
  • ca 50 g mjölkchoklad

Gör så här

Muffins:
Sätt ugnen på 190°C och smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner. Hacka chokladen i bitar och blanda i. Fyll muffinsformarna till ¾. Ifall du vill ha toppigare muffins som håller formen kan man använda en muffinsplåt. Grädda muffinsarna i ca 15 min.

Frosting:
Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt smör och rör ihop. Häll i lite mjölk i taget tills du får en fast glasyr som du sedan brer ut på muffinsen. Använd en sked och bred ut ett lagom tjockt lager. Skålla mandlarna och smält chokladen. Tryck ner 2 mandlar och 2 minimarshmallows på varje cupcake och ringla sedan över lite smält choklad. Ifall man inte har minimarshmallows kan man köpa de i vanlig storlek och klippa i mindre bitar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.