Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g rödtungs- eller tunna skivor laxfilé
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 piccoloflaska champagne, 200 ml
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk konc. hummerfond
  • nymalen vitpeppar
  • 500 g potatis
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 äggulor
  • salt och peppar
  • citronklyftor

Gör så här

Ansa sockerärtorna och skär rädisorna på hälften. Finhacka löken och stek i smör i en kastrull utan att den tar färg. Häll över ¾ av champagnen och låt koka 1 min. Häll på grädde och hummerfond och låt koka ned till hälften. Smaka av med vitpeppar och ev. lite salt.

Koka potatisen mjuk i fiskbuljong. Låt ånga av och pressa i potatispress. Blanda till mos med smör, mjölk och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Spritsa potatismoset till toppar. Sätt ugnen på 225° grill. Gratinera potatistopparna i ca 5 minuter tills de fått fin färg och är varma. Stek sockerärtor och rädisor i smör tills de börjar bli lite mjuka. Salta och peppra. Dela fiskfiléerna på längden och rulla varje del till en rulle. Fäst med tandpetare. Koka fiskfiléerna varsamt i ett par minuter tills de är genomkokta. Ta upp med hålslev. Värm såsen och vispa i resten av champagnen. Servera rödtungsfiléerna med champagnesås, de smörstekta grönsakerna och potatistopparna. Garnera med citronklyftor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.