Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 600 g rödtungs- eller tunna skivor laxfilé
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 piccoloflaska champagne, 200 ml
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk konc. hummerfond
  • nymalen vitpeppar
  • 500 g potatis
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 äggulor
  • salt och peppar
  • citronklyftor

Gör så här

Ansa sockerärtorna och skär rädisorna på hälften. Finhacka löken och stek i smör i en kastrull utan att den tar färg. Häll över ¾ av champagnen och låt koka 1 min. Häll på grädde och hummerfond och låt koka ned till hälften. Smaka av med vitpeppar och ev. lite salt.

Koka potatisen mjuk i fiskbuljong. Låt ånga av och pressa i potatispress. Blanda till mos med smör, mjölk och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Spritsa potatismoset till toppar. Sätt ugnen på 225° grill. Gratinera potatistopparna i ca 5 minuter tills de fått fin färg och är varma. Stek sockerärtor och rädisor i smör tills de börjar bli lite mjuka. Salta och peppra. Dela fiskfiléerna på längden och rulla varje del till en rulle. Fäst med tandpetare. Koka fiskfiléerna varsamt i ett par minuter tills de är genomkokta. Ta upp med hålslev. Värm såsen och vispa i resten av champagnen. Servera rödtungsfiléerna med champagnesås, de smörstekta grönsakerna och potatistopparna. Garnera med citronklyftor.