Till Norrmejerier startsida
Rostade grönsaker med dippsås

Rostade grönsaker med dippsås

Ta en eller flera av dessa rotsaker efter tillgång.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar i klyftor
  • 1 röd lök i klyftor
  • 1 morot i stavar
  • 2 rödbetor i klyftor
  • 1 bakpotatis i klyftor
  • 1 palsternacka i stavar
  • 1 rotselleri i bitar
  • 1 dl rapsolja
  • (eller annan matolja)
  • salt och peppar

Grekisk dipp:

  • 1 burk fetaost
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • salt och peppar

Italiensk dipp:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • salt och peppar

Gör så här

Lägg alla grönsakerna på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Stek i ugn, 200° i ca 20 minuter. Rör ihop dippsåserna och ställ dem kallt en stund före servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott