Till Norrmejerier startsida
Rostade grönsaker med dippsås

Rostade grönsaker med dippsås

Ta en eller flera av dessa rotsaker efter tillgång.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar i klyftor
  • 1 röd lök i klyftor
  • 1 morot i stavar
  • 2 rödbetor i klyftor
  • 1 bakpotatis i klyftor
  • 1 palsternacka i stavar
  • 1 rotselleri i bitar
  • 1 dl rapsolja
  • (eller annan matolja)
  • salt och peppar

Grekisk dipp:

  • 1 burk fetaost
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • salt och peppar

Italiensk dipp:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • salt och peppar

Gör så här

Lägg alla grönsakerna på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Stek i ugn, 200° i ca 20 minuter.

Rör ihop dippsåserna och ställ dem kallt en stund före servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.