Till Norrmejerier startsida
Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Perfekt mat när man bjuder många.

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(269 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g kylskåpskallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl riven Norrmejerier Präst®
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 färska tomater
  • salt och peppar

Favoritsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1-2 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. 2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. 3. Tumma ut pajdegen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 °C, cirka 15 minuter. 4. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med riven Präst®, tärnad fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. 5. Grädda i ugnen 35–40 minuter i 200°C. Rör ihop såsen och ställ kallt. Servera pajen med sallad och favoritsås.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer