Perfekt mat när man bjuder många.
Mängd: 6 portioner
Pajdeg:
Fyllning:
Favoritsås:
1. Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör,
mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut
som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk
vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt
mer vatten om degen är för torr.
2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i
kylskåp minst 1 timme.
3. Tumma ut pajdegen i en pajform. Nagga botten
med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 °C, cirka
15 minuter.
4. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar.
Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med
riven Präst®, tärnad fetaost, oliver och tomater
i skivor. Häll på
äggstanningen.
5. Grädda i ugnen
35–40 minuter i 200°C.
Rör ihop såsen och ställ
kallt.
Servera pajen med sallad och favoritsås.