Till Norrmejerier startsida
Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Perfekt mat när man bjuder många.

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(223 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g kylskåpskallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl riven Norrmejerier Präst®
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 färska tomater
  • salt och peppar

Favoritsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1-2 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. 2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. 3. Tumma ut pajdegen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 °C, cirka 15 minuter. 4. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med riven Präst®, tärnad fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. 5. Grädda i ugnen 35–40 minuter i 200°C. Rör ihop såsen och ställ kallt. Servera pajen med sallad och favoritsås.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer