Till Norrmejerier startsida
Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Perfekt mat när man bjuder många.

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(273 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g kylskåpskallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl riven Norrmejerier Präst®
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 färska tomater
  • salt och peppar

Favoritsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1-2 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. 2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. 3. Tumma ut pajdegen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 °C, cirka 15 minuter. 4. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med riven Präst®, tärnad fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. 5. Grädda i ugnen 35–40 minuter i 200°C. Rör ihop såsen och ställ kallt. Servera pajen med sallad och favoritsås.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer