Till Norrmejerier startsida
Saffransglass med varma tranbär

Saffransglass med varma tranbär

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • saft och finrivet skal av ½ tvättad ekologisk apelsin
  • 3 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Matyoghurt
  • 1 paket frysta tranbär (225 g)
  • 1½ dl strösocker
  • saften av ½ apelsin

till dekoration: citronmeliss

Gör så här

Stöt saffran i lite strösocker. Pressa över apelsinsaften och låt stå en stund. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, vispgrädde, yoghurt, saffran, saft och finrivet apelsinskal i en bunke. Ställ in i frysen ca 3 timmar och rör med jämna mellanrum om i smeten tills den är frusen. Värm tranbär och strösocker och låt koka ihop sakta i ca 10 minuter. Servera saffransglassen med den varma tranbärssåsen, dekorera gärna med citronmeliss.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.