Till Norrmejerier startsida
Fikonparfait med pepparkaka

Fikonparfait med pepparkaka

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon
  • 1 dl portvin eller vatten
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 21/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Skär fikonen i mindre bitar. Hetta upp dessertvin eller vatten. Lägg fikonen i en skål och slå den heta vätskan över dem. Låt dem stå och dra tills fikonen mjuknat (ca 2 timmar). Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden, som ska vara riktigt kall, till hårt skum. Vänd ihop fikon, äggsmet och grädde. Spara några fina fikonbitar till garnering. Frys minst 2 timmar i portionsformar eller skål. Ta ut den en stund före servering. Skeda upp och dekorera med pepparkaka.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.