Till Norrmejerier startsida
Fikonparfait med pepparkaka

Fikonparfait med pepparkaka

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon
  • 1 dl portvin eller vatten
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 21/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Skär fikonen i mindre bitar. Hetta upp dessertvin eller vatten. Lägg fikonen i en skål och slå den heta vätskan över dem. Låt dem stå och dra tills fikonen mjuknat (ca 2 timmar). Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden, som ska vara riktigt kall, till hårt skum. Vänd ihop fikon, äggsmet och grädde. Spara några fina fikonbitar till garnering. Frys minst 2 timmar i portionsformar eller skål. Ta ut den en stund före servering. Skeda upp och dekorera med pepparkaka.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott