Till Norrmejerier startsida
Sashimi med wasabifraiche

Sashimi med wasabifraiche

En kul, annorlunda och väldigt fräsch förrätt.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 200 g färsk laxfilé
  • 200 g färsk hälleflundra eller tonfisk i filébitar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-4 tsk wasabi (japansk pepparrot)
  • salladsblad

Gör så här

Frys fisken 1 timme före servering. Skär den frysta fisken i fina skivor. Blanda crème fraiche med wasabi och smaka dig fram till lagom styrka. Servera fisken rå, i tunna skivor på salladsbädd, och doppa den i såsen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.