Har du tillgång till den grekcypriotiska osten halloumi är det bara att lägga den direkt på grillen eller i en stekpanna och steka. Annan ost rinner när den smälter och måste därför täckas med en knaprig skorpa som håller ihop den.
Mängd: 4 portioner
panering: (utesluts för halloumiost)
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär alla grönsaker grovt. Krydda med salt och peppar, droppa över olja. Stek i nedre delen av ugnen, 30-45 min eller tills grönsakerna är spänstigt ätmjuka. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Använd halloumiost eller vänd Herrgård® först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. (Var noga så att det täcker runt om). Stek osten gyllenbrun på bägge sidor och låt rinna av på hushållspapper. Servera tillsammans med de ugnsbakade grönsakerna och en klick iskall crème fraiche. Dekorera med persilja.