Till Norrmejerier startsida
Herrgårdsburgare med kyckling,rostad paprika och oliver

Herrgårdsburgare med kyckling,rostad paprika och oliver

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

Olivmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs, hemlagad
  • 1 msk urkärnade och
  • finhackade oliver
  • 1 tsk hackad kapris
  • 1/2 vitlöksklyfta, riven
  • salt och peppar

Burgare:

  • 500 g mald kycklingfilé eller
  • kycklingfärs
  • 1/2 lök, riven
  • 1 tsk osötad grovkornig dijonsenap
  • 1/2 ekologisk citron, rivet skal
  • 3 msk vispgrädde
  • salt och peppar
  • 8 skivor pancetta
  • Norrmejeriers smör

Tillbehör:

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 rejäla skivor Herrgård®,
  • lagrad
  • 1 rostad paprika,
  • delad i fyra delar
  • rucolasallad

Gör så här

1. Rör ihop ingredienserna till olivmajonnäsen och smaksätt med salt och peppar.

2. Blanda kyckling, lök, senap, citronskal och grädde till en färs. Salta och peppra. Forma med lätt
fuktade händer till fyra stora burgare. Lägg en skiva pancetta på var sida av burgarna och stek
dem i smör 4–5 minuter på var sida tills genomstekta.

3. Starta ugnsgrillen. Lägg en skiva ost på brödet och grilla det högst upp i ugnen tills osten smälter.
Toppa med kycklingburgaren och olivmajonnäs samt paprika och rucola.