Mängd: 25 port (100 port)
spett:
potatis:
lime-honungsyoghurt:
rotfruktschutney:
Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ kallt en stund. Fräs löken i smör utan att den får färg. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till färsen och ställ i kyl 1 tim.
Tvätta och dela potatisen på längden. Gnid den med olja och salta och peppra på snittsidan. Baka med snittsidan upp i ugn 180° ca 20 min tills de fått fin färg. Håll varmt under folie.
Forma färsen till korvar och trä ett spett i varje. Bryn runt om i smör. Sänk ugnsvärmen till 150° och ugnsstek spetten färdiga ca 12 min.
Krossa citrongräset. Skär rotfrukterna i små tärningar. Fräs löken i smör. Blanda lök, rotsaker, tomat, sweet chili, citrongräs och vinäger. Låt vätskan koka in under lock. Vänd ner spenaten och smaka av med socker, salt och vitpeppar.
Bottna tallriken med yoghurtsås, lägg därefter på ptatis och chutney och spettet överst.