Till Norrmejerier startsida
Strömmingslåda med ansjovis och tomat

Strömmingslåda med ansjovis och tomat

Allt som behövs är en påse färsk strömming och en skvätt grädde. Sedan kan du smaksätta lådan med nästan vad som helst. Pepparrot, senap, tomatpuré, dill, eller som här med lite salt ansjovis.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk peppar
  • 1 liten burk ansjovisfilé
  • 1/2 dl ströbröd
  • 30 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Klipp bort rygg-fenan på strömmingen. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan utåt i en smörd ugnsfast form.
Vispa ihop grädde och tomatpuré, smaksätt med peppar. Häll över strömmingen. Fördela bitar av ansjovisfilé över. Strö över ströbröd och klicka ut smöret. Grädda i ugnen 15 minuter.
Servera med kokt potatis eller potatismos.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.