Till Norrmejerier startsida
Strömmingslåda med ansjovis och tomat

Strömmingslåda med ansjovis och tomat

Allt som behövs är en påse färsk strömming och en skvätt grädde. Sedan kan du smaksätta lådan med nästan vad som helst. Pepparrot, senap, tomatpuré, dill, eller som här med lite salt ansjovis.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk peppar
  • 1 liten burk ansjovisfilé
  • 1/2 dl ströbröd
  • 30 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Klipp bort rygg-fenan på strömmingen. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan utåt i en smörd ugnsfast form. Vispa ihop grädde och tomatpuré, smaksätt med peppar. Häll över strömmingen. Fördela bitar av ansjovisfilé över. Strö över ströbröd och klicka ut smöret. Grädda i ugnen 15 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott