Till Norrmejerier startsida
Svamprisotto

Svamprisotto

Risotton ska vara krämig och lite lös i konsistensen. Riset får inte kokas för länge utan gärna ha en liten kärna kvar, lite “al dente” för att prata pastaspråk.

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 gul lök , finhackad
  • 5 dl blandsvamp eller champinjoner
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl arborioris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

Dela svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills den är mjuk. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter. Värm buljongen. Tillsätt ca 1 dl buljong och låt den puttra in sakta i riset. Fortsätt att tillsätta buljongen lite i taget tills riset är genomkokt men fortfarande har spänst kvar, ca 20 min. Rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp risotton i halvdjupa tallrikar och servera gärna med lite röda mangoldskott.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.