Till Norrmejerier startsida
Risotto med chilibönor

Risotto med chilibönor

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(17 röster)

Ingredienser

Risotto:

  • gul lök, hackad 600 g (2,4 kg)
  • vitlöksklyftor, hackade 60 g (250 g)
  • ris 1,5 kg (6 kg)
  • Norrmejerier Smör 100 g (400 g)
  • grönsaksbuljong 5 l (20 l)
  • Västerbottensost, riven 500 g (2 kg)
  • crème fraiche 6 dl (2,4 l)
  • salt och svartpeppar

Chilibönor:

  • rödlök, hakad 600 g (2,4 kg)
  • röd paprika, tärnad 600 g (2,4 kg)
  • Smor 750 g (3 kg)
  • röda bönor, kokta 625 g (2,5 kg)
  • kikärtor, kokta 625 g (2,5 kg)
  • rödvinsvinäger 2 dl (8 dl)
  • cayennepeppar 2 tsk (3 msk)

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Blanda lök med ris och fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljong och koka 18 min. Blanda ost med crème fraiche och rör ner i riset. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och paprika i smör utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kikärtor och vinäger. Krydda med cayennepeppar. Sjud ca 15 min.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.