Till Norrmejerier startsida
Risotto med chilibönor

Risotto med chilibönor

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4,5/5
(14 röster)

Annons

Ingredienser

Risotto:

  • gul lök, hackad 600 g (2,4 kg)
  • vitlöksklyftor, hackade 60 g (250 g)
  • ris 1,5 kg (6 kg)
  • Norrmejerier Smör 100 g (400 g)
  • grönsaksbuljong 5 l (20 l)
  • Västerbottensost, riven 500 g (2 kg)
  • crème fraiche 6 dl (2,4 l)
  • salt och svartpeppar

Chilibönor:

  • rödlök, hakad 600 g (2,4 kg)
  • röd paprika, tärnad 600 g (2,4 kg)
  • Smor 750 g (3 kg)
  • röda bönor, kokta 625 g (2,5 kg)
  • kikärtor, kokta 625 g (2,5 kg)
  • rödvinsvinäger 2 dl (8 dl)
  • cayennepeppar 2 tsk (3 msk)

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Blanda lök med ris och fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljong och koka 18 min. Blanda ost med crème fraiche och rör ner i riset. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och paprika i smör utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kikärtor och vinäger. Krydda med cayennepeppar. Sjud ca 15 min.