Till Norrmejerier startsida
Höstrisotto med svamp och örter

Höstrisotto med svamp och örter

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • gul lök, hackad 0,5 kg (2 kg)
  • vitlöksklyftor, hackade 12 st (250 g)
  • Norrmejerier Smör 125 g (0,5 kg)
  • blandsvamp, färsk i bitar 2,5 kg (10 kg)
  • långkornigt ris 1,5 kg (6 kg)
  • hönsbuljong 3 l (12 l)
  • ruccolasallat 250 g (1 kg)
  • Västerbottensost, riven 0,5 kg (2 kg )
  • Gräddfil 4 dl (1,6 l)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Ångkoka riset med buljong i ugn, ca 20 min.Fräs lök, vitlök och svamp i smör. Blanda riset med svampröran. Tillsätt riven ost och gräddfil och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Strö över ruccola. Servera som ensamrätt eller med kött eller kyckling.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.