Till Norrmejerier startsida
Höstrisotto med svamp och örter

Höstrisotto med svamp och örter

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • gul lök, hackad 0,5 kg (2 kg)
  • vitlöksklyftor, hackade 12 st (250 g)
  • Norrmejerier Smör 125 g (0,5 kg)
  • blandsvamp, färsk i bitar 2,5 kg (10 kg)
  • långkornigt ris 1,5 kg (6 kg)
  • hönsbuljong 3 l (12 l)
  • ruccolasallat 250 g (1 kg)
  • Västerbottensost, riven 0,5 kg (2 kg )
  • Gräddfil 4 dl (1,6 l)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Ångkoka riset med buljong i ugn, ca 20 min.Fräs lök, vitlök och svamp i smör. Blanda riset med svampröran. Tillsätt riven ost och gräddfil och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Strö över ruccola. Servera som ensamrätt eller med kött eller kyckling.