Till Norrmejerier startsida
Höstrisotto med svamp och örter

Höstrisotto med svamp och örter

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • gul lök, hackad 0,5 kg (2 kg)
  • vitlöksklyftor, hackade 12 st (250 g)
  • Norrmejerier Smör 125 g (0,5 kg)
  • blandsvamp, färsk i bitar 2,5 kg (10 kg)
  • långkornigt ris 1,5 kg (6 kg)
  • hönsbuljong 3 l (12 l)
  • ruccolasallat 250 g (1 kg)
  • Västerbottensost, riven 0,5 kg (2 kg )
  • Gräddfil 4 dl (1,6 l)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Ångkoka riset med buljong i ugn, ca 20 min.Fräs lök, vitlök och svamp i smör. Blanda riset med svampröran. Tillsätt riven ost och gräddfil och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Strö över ruccola. Servera som ensamrätt eller med kött eller kyckling.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer