Till Norrmejerier startsida
Svensk chokladbakelse med apelsinglass

Svensk chokladbakelse med apelsinglass

Mängd: 8 portioner

4,5/5
(12 röster)

Annons

Ingredienser

Chokladbakelse:

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl

Apelsinglass:

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • grovt rivet skal av 1-2 apelsiner
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl Kesella

Gör så här

Börja med glassen. Vispa äggulor och socker pösigt. Koka upp apelsinskal och grädde. Vispa ner i äggsmeten. Tillsätt Kesella. Frys glassen ca 5 tim. Sätt ugnen på 225º. Smörj och mjöla 8 små folieformar. Smält choklad och smör över vattenbad. Låt svalna något. Vispa samman ägg, äggulor och socker. Rör ner blandningen i chokladen. Sikta ner mjölet. Blanda väl. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Bakelsen ska vara lös inuti.
Servera den varm med glassen till.

Andra gillade även: