Till Norrmejerier startsida
Svensk chokladbakelse med apelsinglass

Svensk chokladbakelse med apelsinglass

Mängd: 8 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

Chokladbakelse:

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl

Apelsinglass:

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • grovt rivet skal av 1-2 apelsiner
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl Kesella

Gör så här

Börja med glassen. Vispa äggulor och socker pösigt. Koka upp apelsinskal och grädde. Vispa ner i äggsmeten. Tillsätt Kesella. Frys glassen ca 5 tim. Sätt ugnen på 225º. Smörj och mjöla 8 små folieformar. Smält choklad och smör över vattenbad. Låt svalna något. Vispa samman ägg, äggulor och socker. Rör ner blandningen i chokladen. Sikta ner mjölet. Blanda väl. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Bakelsen ska vara lös inuti.
Servera den varm med glassen till.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.