Till Norrmejerier startsida
Timjankryddade köttbullar

Timjankryddade köttbullar

Mängd: 5-6 portioner

3,5/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2-3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl finhackad
  • rödlök
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1-1 1/2 tsk timjan
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Lägg ströbrödet i en bunke. Häll grädden över. Låt stå ca 10 min.
Tillsätt färsen och de övriga ingredienserna. Blanda väl.
Forma färsen till små jämna bullar. Lägg dem på vattensköljt skärbräde. Låt smöret bli ljusbrunt i stekpannan. Lägg i köttbullarna i omgångar.
Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Sänk värmen och efterstek dem 3-5 min.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.