Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 700 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl vatten
  • ca 2 tsk salt
  • ca 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • ca 5 msk Smör

Gör så här

Riv löken.Blanda ströbröd, vatten, grädde, salt och peppar låt stå och svälla ca 10 minuter.Blanda ner färsen.Tillsätt äggen och blanda till en jämn smet.Rulla en testköttbulle, stek och provsmaka.Forma smeten till små fina köttbullar och lägg tätt i en smord långpanna.Stek köttbullarna i ugnen på 250 grader ca 15 minuter.

Tips:

Tips för enklare köttbullsrullning; Blöt händerna med vatten så fastnar inte smeten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.