Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 700 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl vatten
  • ca 2 tsk salt
  • ca 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • ca 5 msk Smör

Gör så här

Riv löken.Blanda ströbröd, vatten, grädde, salt och peppar låt stå och svälla ca 10 minuter.Blanda ner färsen.Tillsätt äggen och blanda till en jämn smet.Rulla en testköttbulle, stek och provsmaka.Forma smeten till små fina köttbullar och lägg tätt i en smord långpanna.Stek köttbullarna i ugnen på 250 grader ca 15 minuter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott