Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 700 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl vatten
  • ca 2 tsk salt
  • ca 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • ca 5 msk Smör

Gör så här

Riv löken.Blanda ströbröd, vatten, grädde, salt och peppar låt stå och svälla ca 10 minuter.Blanda ner färsen.Tillsätt äggen och blanda till en jämn smet.Rulla en testköttbulle, stek och provsmaka.Forma smeten till små fina köttbullar och lägg tätt i en smord långpanna.Stek köttbullarna i ugnen på 250 grader ca 15 minuter.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer