Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 knippe rödbetor, ca 1 kg
  • 1 bit kassler, ca 600 g
  • 2 dl Crème Fraiche Campinjon-Kantarell
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad timjan
  • 2 msk rapsolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är klara. Skala dem och ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i skivor och lägg i en smörd ugnsfast form. Lägg över ett lager crème fraiche. Gratinera i ugn ca 10 min tills kasslern är varm och har fått fin färg. Dekorera med hackade kryddor. Servera med rödbetor och gärna kokt färskpotatis.




Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.