Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 1 knippe rödbetor, ca 1 kg
  • 1 bit kassler, ca 600 g
  • 2 dl Crème Fraiche Campinjon-Kantarell
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad timjan
  • 2 msk rapsolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är klara. Skala dem och ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i skivor och lägg i en smörd ugnsfast form. Lägg över ett lager crème fraiche. Gratinera i ugn ca 10 min tills kasslern är varm och har fått fin färg. Dekorera med hackade kryddor. Servera med rödbetor och gärna kokt färskpotatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott