Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 450 g kalvfärs
  • 3 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 finhackad gul lök
  • salt och peppar
  • 50 gram Norrmejerier Smör

Potatismos:

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar
  • ev. muskotnöt

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom smöret till färsen. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till stora pannbiffar, stek dem i smör på svag värme i ca 4 min på varje sida. Servera med potatismos, rårörda lingon och gröna ärtor.

Koka potatisen och salta rikligt. Skiva smöret. Koka upp mjölk och grädde. Pressa potatisen och lägg i smöret och vispa. Tillsätt den varma gräddblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

Tips:

Rårörda lingon kan du enkelt göra genom att blanda 5 dl lingon med 2 dl socker. Rör tills sockret smält.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.