Till Norrmejerier startsida
Biff med svampsås och rostad lök

Biff med svampsås och rostad lök

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2-4 hela färska vitlökar
  • 2 msk olja
  • 2-4 krm salt
  • 4 skivor utskuren biff, ca 500 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

Sås:

  • 150 g svamp efter säsong eller champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 tsk soja
  • 1 dl svamp- eller grönsaksbuljong
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • 100 g Norrmejerier Smörfrästa små champinjoner
  • lättkokta broccolibuketter
  • råstekt potatis

Gör så här

Börja med vitlöken. Sätt ugnen på 200º. Dela de hela vitlökarna på längden och lägg i en ugnsfast form. Pensla med olja och salta. Rosta dom i ugnen 15-20 min.
Grovhacka svampen till såsen. Finhacka schalottenlök och de tre vitlöksklyftorna. Fräs löken i smör några minuter. Lägg i svampen fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt grädden och soja. Koka upp. Mixa såsen slät. Häll tillbaka i kastrullen och späd med buljong. Smaka av med salt och peppar. Stek köttet 3-4 min per sida. Salta och peppra.
Servera köttet med såsen, vitlökshalv-orna och övriga tillbehör.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.