Till Norrmejerier startsida
Angelicapesto

Angelicapesto

Tävlingsbidrag inskickat av Solbritt i Vilhelmina. Angelica kallas också kvanne. Växer i fjällen. Den här peston gör jag varje försommar (kring midsommar). Jag fryser in den så jag kan njuta av den hela året.

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 dl färska angelicablad (eller basilika)
  • 3 vitlöksklyftor
  • ¾ dl solroskärnor
  • 1¼ dl olivolja
  • 1 dl riven Västerbottensost

Gör så här

Lägg angelicabladen i en matberedare, skala och halvera vitlöksklyftorna, tillseätt dem och solroskärnorna. Kör massan slät. Fortsätt mixa och tillsätt under tiden olivoljan i en tunn stråle. Skrapa ner röran i en skål och blanda sist ner osten. Smaka av om det behövs mer salt. Peston håller sig ca 2 veckor i kylskåp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.