Till Norrmejerier startsida
Ann-Maries drömskinka

Ann-Maries drömskinka

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(49 röster)

Ingredienser

  • 2 smala purjolökar
  • 16 skivor rökt skinka, gärna lite tjockare
  • 3 tomater
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk senap
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • smör till formen

till servering:

  • pressad potatis

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär purjolöken i 8-10 cm långa bitar och dela dem på längden. Förväll ett par minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av i durkslag. Smörj en ugnsform.
Rulla en skinkskiva om varje purjolöksbit och lägg rullarna i formen. Skär tomaterna i klyftor och lägg några mellan varje rulle. Vispa ihop crème fraiche, majonnäs och senap och fördela blandningen över skinkrullarna och tomaterna. Strö över den rivna osten.
Gratinera ca 20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera med pressad potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.