Till Norrmejerier startsida
Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 400g älg- ellernötfärs
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 äggulor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 finhackade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Norrmejerier Smörstekt svamp:

  • 500g höstsvamp
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 liten purjolök skivor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda färs och lök. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt grädden. Blanda i salt och kryddor. Forma färsen till 4 stora biffar. Låt dem stå kallt under tiden svampen tillagas. Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och låt all vätska koka bort. Lägg i smör och stek tills svampen fått lite färg ca 5 min. Lägg i scharlottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen i ytterligare 5 min. Rör i persilja. smaksätt med salt och peppar. Stek Biffarna i smör på medelstark värme 5-8 min per sida. Servera med svampen, potatismos och rårörda lingon

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott