Till Norrmejerier startsida
Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Mängd: 4 portioner

4/5
(26 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400g älg- ellernötfärs
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 äggulor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 finhackade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Norrmejerier Smörstekt svamp:

  • 500g höstsvamp
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 liten purjolök skivor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda färs och lök. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt grädden. Blanda i salt och kryddor. Forma färsen till 4 stora biffar. Låt dem stå kallt under tiden svampen tillagas.
Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och låt all vätska koka bort. Lägg i smör och stek tills svampen fått lite färg ca 5 min. Lägg i scharlottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen i ytterligare 5 min. Rör i persilja. smaksätt med salt och peppar.
Stek Biffarna i smör på medelstark värme 5-8 min per sida. Servera med svampen, potatismos och rårörda lingon