Till Norrmejerier startsida
Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Mängd: 4 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 400g älg- ellernötfärs
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 äggulor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 finhackade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Norrmejerier Smörstekt svamp:

  • 500g höstsvamp
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 liten purjolök skivor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda färs och lök. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt grädden. Blanda i salt och kryddor. Forma färsen till 4 stora biffar. Låt dem stå kallt under tiden svampen tillagas.
Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och låt all vätska koka bort. Lägg i smör och stek tills svampen fått lite färg ca 5 min. Lägg i scharlottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen i ytterligare 5 min. Rör i persilja. smaksätt med salt och peppar.
Stek Biffarna i smör på medelstark värme 5-8 min per sida. Servera med svampen, potatismos och rårörda lingon

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.