Tänk på att köpa Crème Fraiche med 34% fett då den lättare varianten inte går att vispa.
Mängd: ca 12 bakelser
kanderade citroner:
fyllning:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, nötter och mjöl. Tryck ut degen i små plåtformar eller aluminiumformar. Grädda ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. Knacka försiktigt korgarna ur formarna när de svalnat något. Skär citronerna i tunna skivor, ta bort kärnorna. Låt citronskivorna koka upp i lite av vattnet, låt koka i 1 minut och häll av i durkslag. Koka upp socker och resterande vatten. Låt citronskivorna sjuda sakta i sockerlagen ca 20 minuter. Ta upp och lägg på en bricka.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med lite florsocker. Vispa crème fraiche fluffigt. Vispa grädden lätt. Blanda crème fraiche, grädde, siktat florsocker, vaniljfrön och finrivet citronskal. Lägg fyllningen i en spritspåse och fyll formarna. Garnera med de kanderade citronskivorna.