Till Norrmejerier startsida
Oemotståndlig jordgubbstårta

Oemotståndlig jordgubbstårta

Mängd: ca 12 bitar

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 1 stor sockerkaka eller färdigköpta
  • bottnar
  • 1½ liter jordgubbar
  • 2½ dl koncentrerad rabarber- eller
  • flädersaft
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl flagad rostad mandel
  • kvistar av mynta

Gör så här

Mixa hälften av jordgubbarna med rabarbersaften. Dela sockerkakan i tre delar och varva med jordgubbsblandningen. Vispa grädden och bred ett tjockt lager på tårtan. Rensa jordgubbarna och skär dem i klyftor. Toppa tårtan med jordgubbar. Strö över flagad rostad mandel och dekorera med myntakvistar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.