Till Norrmejerier startsida
Crème Ninon med Västerbottensost®-flarn

Crème Ninon med Västerbottensost®-flarn

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(61 röster)

Ingredienser

  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 250 g frysta ärtor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • ½ liter hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 msk löjrom
  • ½ dl riven pepparrot
  • dill

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg ost i små högar på plåt med bakplåtspapper. Grädda tills de är gyllenbruna ca 5-10 min. Lossa och använd som smakligt garnityr till soppan.
Fräs löken i smör i en kastrull tills den är mjuk. Häll över buljongen och tillsätt ärtorna. Koka ca 1 min. Mixa soppan slät. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick löjrom, riven pepparrot och en dillkvist. Strö över nymalen svartpeppar och servera Västerbottensost-flarn till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.