Till Norrmejerier startsida
Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

Mängd: 25 port (100 port)

4/5
(12 röster)

Annons

Ingredienser

  • stor potatis, skalad 2,5 kg (10 kg)
  • röda linser, sköljda 2 kg (8 kg)
  • grönsaksbuljong 6 l (24 l)
  • vetemjöl 125 g (500 g)
  • curry 1/2 dl (2 dl)
  • spiskummin 2 msk (1 dl)
  • chilipulver 1-2 tsk (1-2 msk)
  • färsk koriander, finhackad 25 g (100 g)
  • salt och svartpeppar
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • jasminris 1,5 kg (6 kg)
  • salt
  • morotjulienne 500 g (2 kg)

yoghurtraita:

  • Naturell Yoghurt 1,2 l (4,8 l)
  • gurka, riven, avrunnen 3 st (12 st)
  • rödlök, hackad 500 g (2 kg)
  • tomater, fitärnade 500 g (2 kg)
  • vitlök, riven 30 g (120 g)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt. Koka riset i saltat vatten. Dela potatisen i bitar. Koka potatis och linser på svag värme tills de är mosiga. Häll av kokspadet och spar det. Kör moset i blandare och späd med kokspad tills moset blir slätt. Rör ned mjöl så smeten blir riktigt tjock. Tillsätt alla kryddor. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek i smör.
Lägg upp biffarna på morotsjulienne och servera med yoghurtraita och ris.