Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • kikärtor, kokta 2,5 kg (10 kg)
  • vetemjöl 1 dl (4 dl)
  • ägg 6 st (24 st)
  • salt 0,5 dl (2 dl)
  • svartpeppar 1,5 tsk (2 msk)
  • spiskummin 3 tsk (0,5 dl)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • crème fraiche 1,2 l (4,8 l)
  • röd lök, finhackad 250 g (1 kg)
  • färsk koriander, finhackad 1 dl (4 dl)

Gör så här

Mixa ärtor, mjöl och ägg till en slät färs. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Bryn smör och klicka ned färsen i stekbordet. Platta till biffarna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Blanda crème fraiche med lök och koriander. Servera biffarna med koriandersås, kokt ris och en grönsaksröra.