Till Norrmejerier startsida
Kikärtsbiffar med tzatziki

Kikärtsbiffar med tzatziki

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(103 röster)

Ingredienser

  • 1 burk à 400 g kikärtor
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl finhackad koriander
  • curry
  • salt och nymalen peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Tzatziki:

  • 1 gurka
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl Naturell Yoghurt eller Norrmejerier Turkisk Yoghurt
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Mixa kikärtorna och blanda med ägg, ströbröd, crème fraiche, vitlök, curry och koriander. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör några minuter på varje sida. Skala och kärna ur gurkan. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Lägg gurkan på en tallrik och strö lite salt på. Låt stå och vattna ur sig i ca 10 min. Häll av vätskan från gurkan. Blanda gurka, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med tzatziki, och gärna med koriander och lime.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott