Till Norrmejerier startsida
Exotisk fruktsallad med mörk chokladmousse

Exotisk fruktsallad med mörk chokladmousse

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 4 passionsfrukter
  • 2 miniananas

Gör så här

ela ägget och vispa vitan med 1 tsk socker till hårt skum. Smält chokladen i mikron på medeleffekt
ca 1 min eller i vattenbad i en kastrull på spisen. Låt svalna något. Sikta i florsocker och vaniljsocker i chokladen och blanda ner äggulan och därefter crème fraiche. Vänd ner den vispade äggvitan med luftiga tag. Skeda eller spritsa i chokladmoussen i små äggkoppar eller portionsglas. Dela ananasen i klyftor och skär ut klyftorna längs skalet med en vass kniv. Skär i bitar och lägg tillbaka på skalet. Lägg upp ananasen på desserttallrikar. Dela passionsfrukterna och skeda kärnorna över ananasen. Servera med chokladmoussen.