Till Norrmejerier startsida
Chokladfondue med fruktspett

Chokladfondue med fruktspett

Det finns något mycket sensuellt i att doppa ett moget bär fullt med smak i en skål med varm, smält choklad. Rulla gärna den chokladdoppade frukten i någon form av strössel och njut tillsammans med vaniljglass.

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • kokos- eller nötströssel
  • färsk frukt t ex fikon, jordgubbar, vindruvor

Gör så här

Hetta upp grädden i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i småbitar och rör ned den i grädden. Rör tills chokladen smält. Doppa frukten i choklad och sen i strössel.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.