Till Norrmejerier startsida
Exotiska revbensspjäll

Exotiska revbensspjäll

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 3 kg tunna revbensspjäll
  • 1 bit ingefära, ca 6 cm
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk honung
  • 2 msk farinsocker
  • 6 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk äppelcidervinäger

mangosalsa:

  • 1 mango
  • ½ ananas
  • 4 vårlökar
  • 1 röd chili
  • saft av ½ lime
  • 2 dl Norrmejerier Matyoghurt
  • salt
  • 2 msk finhackad koriander

Gör så här

Lägg revbensspjällen i en bunke, dela dem ev i mindre bitar om de är stora. Riv ingefära och vitlök fint. Blanda med resterande ingredienser till marinaden. Pensla över spjällen och låt marinera ett par timmar. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjällen i en ugnsfast form och stek i 30 minuter. Pensla med marinaden och vänd spjällen. Stek ytterligare i 30 minuter. Pensla och vänd
spjällen igen. Stek ytterligare en liten stund tills de fått fin färg.
Skala mango och ananas till salsan och skär i små tärningar, spara några tärningar till dekoration.
Skiva vårlöken tunt. Skär chilin i tunna skivor. Pressa över lime. Blanda salsan med yoghurten, smaka av med salt.
Dekorera med koriander och några tärningar av mango och ananas. Servera salsan till revbensspjällen.

Tips:

Spjällen går utmärkt att grilla på kolgrill utomhus, då grillar man dem under lock på svag värme. Följ receptet som för ugn men tiden kommer att behövas öka något. När köttet släpper lätt från benen är de klara.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.