Mängd: 4 portioner
mangosalsa:
Lägg revbensspjällen i en bunke, dela dem ev i mindre bitar om de är stora. Riv ingefära och vitlök fint. Blanda med resterande ingredienser till marinaden. Pensla över spjällen och låt marinera ett par timmar. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjällen i en ugnsfast form och stek i 30 minuter. Pensla med marinaden och vänd spjällen. Stek ytterligare i 30 minuter. Pensla och vänd
spjällen igen. Stek ytterligare en liten stund tills de fått fin färg.
Skala mango och ananas till salsan och skär i små tärningar, spara några tärningar till dekoration.
Skiva vårlöken tunt. Skär chilin i tunna skivor. Pressa över lime. Blanda salsan med yoghurten, smaka av med salt.
Dekorera med koriander och några tärningar av mango och ananas. Servera salsan till revbensspjällen.
Spjällen går utmärkt att grilla på kolgrill utomhus, då grillar man dem under lock på svag värme. Följ receptet som för ugn men tiden kommer att behövas öka något. När köttet släpper lätt från benen är de klara.