Till Norrmejerier startsida
Helstekt fläskfilé med örtdoftande pastasallad

Helstekt fläskfilé med örtdoftande pastasallad

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 4 portioner färsk pasta
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • salt, peppar
  • färsk bladspenat

Gör så här

Helstek eller grilla köttet runt om. Stek sedan färdigt köttet i ugn 200° ca 20 minuter eller under lock på grillen. Krydda med salt och peppar efter stekning. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och rör ned mini fraiche. Krydda med finstrimlade färska örter, salt och peppar. Lägg upp pastan på en bädd av färsk bladspenat. Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg ovanpå. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar. Garnera gärna med färsk oregano.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer