Till Norrmejerier startsida
Flarntårta med äppelfyllning och kanelgrädde

Flarntårta med äppelfyllning och kanelgrädde

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör, smält
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl finhackade hasselnötskärnor

Fyllning:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 msk kanel
  • 1/2 dl socker
  • ca 2 dl lättsockrat äppelmos

Gör så här

Blanda havregryn, socker, nötter och smält smör i en bunke. (Det blir en grynig blandning som inte håller ihop.) Rita 3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper. Fördela blandningen på rundlarna. Grädda i 175° 10-15 min. Lossa bottnarna när de svalnat. Vispa grädden och smaksätt med kanel och socker. Bred äppelmos och grädde på två bottnar. Lägg ihop. Placera den tredje bottnen överst. Låt tårtan stå kallt minst 2 tim innan serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.