Till Norrmejerier startsida
Flarntårta med äppelfyllning och kanelgrädde

Flarntårta med äppelfyllning och kanelgrädde

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör, smält
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl finhackade hasselnötskärnor

Fyllning:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 msk kanel
  • 1/2 dl socker
  • ca 2 dl lättsockrat äppelmos

Gör så här

Blanda havregryn, socker, nötter och smält smör i en bunke. (Det blir en grynig blandning som inte håller ihop.) Rita 3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper. Fördela blandningen på rundlarna. Grädda i 175° 10-15 min. Lossa bottnarna när de svalnat. Vispa grädden och smaksätt med kanel och socker. Bred äppelmos och grädde på två bottnar. Lägg ihop. Placera den tredje bottnen överst. Låt tårtan stå kallt minst 2 tim innan serveringen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott