Till Norrmejerier startsida
Blåbärsbakelse

Blåbärsbakelse

Mmm ... ljuvliga bakelser som verkligen har allt! Frasig pajbotten, söt mandelmassefyllning och krämig blåbärsmousse.

Mängd: 8 bakelser

5/5
(15 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3/4 dl socker
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl

fyllning:

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 100 g blåbär (färska el. frysta)
  • 2-3 msk svartvinbärsgelé

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen och tumma ut i en liten, avlång långpanna cirka 20x30 cm. Ställ den kallt i 20 minuter. Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut blandningen över pajdegen och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt pajbotten svalna helt. Smält gelatinbladen i lite vatten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut blåbärsgrädden över pajbotten. Ställ formen kallt, ca 1 timme, skär sedan upp kakan i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla den snabbt över blåbärsgrädden.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.