Mmm ... ljuvliga bakelser som verkligen har allt! Frasig pajbotten, söt mandelmassefyllning och krämig blåbärsmousse.
Mängd: 8 bakelser
pajdeg:
fyllning:
Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen och tumma ut i en liten, avlång långpanna cirka 20x30 cm. Ställ den kallt i 20 minuter. Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut blandningen över pajdegen och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt pajbotten svalna helt. Smält gelatinbladen i lite vatten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut blåbärsgrädden över pajbotten. Ställ formen kallt, ca 1 timme, skär sedan upp kakan i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla den snabbt över blåbärsgrädden.