Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g mandelmassa
  • 1 äggula
  • rivet skal från ½ citron
  • 2 plattor fryst smördeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • till servering
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ liter färska jordgubbar
  • 2 kvistar mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa med äggula och finrivet citronskal. Kavla ut smördegen och skär den i bakelsestora fyrkanter. Nagga med en gaffel och lägg en klick mandelmassa på varje smördegsplatta. Pensla med uppvispat ägg och baka i ugn ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna. Vispa grädden och skiva jordgubbarna. Lägg en klick grädde på varje smördegsplatta och toppa med jord-gubbar. Dekorera med mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.