Till Norrmejerier startsida
Jordgubbsfyllda smördegsknyten

Jordgubbsfyllda smördegsknyten

Mängd: 8 knyten

3,5/5
(95 röster)

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 4 msk råsocker strö
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en aning. Dela dem på hälften så det blir 8 bitar. Skiva jordgubbarna. Fördela crème fraiche över de 8 bitarna, men spara 1 centimeter runtom. Lägg på jordgubbskivor. Strö över socker och hasselnötter. Nyp ihop de fyra hörnen och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Garnera gärna med lite citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.