Till Norrmejerier startsida
Jordgubbsfyllda smördegsknyten

Jordgubbsfyllda smördegsknyten

Mängd: 8 knyten

3,5/5
(65 röster)

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 4 msk råsocker strö
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en aning. Dela dem på hälften så det blir 8 bitar. Skiva jordgubbarna. Fördela crème fraiche över de 8 bitarna, men spara 1 centimeter runtom. Lägg på jordgubbskivor. Strö över socker och hasselnötter. Nyp ihop de fyra hörnen och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Garnera gärna med lite citronmeliss.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer