Till Norrmejerier startsida
Överbakad blåbärspaj

Överbakad blåbärspaj

Härligt god efterrättspaj på enklast möjliga sätt!

3/5
(88 röster)

Ingredienser

  • 250 g (1 rulle) kyld färdig smördeg
  • 150 g blåbär
  • 1/2 dl råsocker strö
  • ägg till pensling
  • 21/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär ut en botten och ett lock av smördegen. (Ta hjälp av 2 bunkar, den ena behöver vara lite större än den andra). Skär ut några lufthål i det större locket så att smördegen kan puffa upp ordentligt. Lägg den mindre delen på en plåt och lägg på blåbären i en hög. Strö över hälften av sockret och lägg på locket.Tryck ihop kanterna ordentligt och pensla med ägget.
Strö över resterande socker och grädda i ca 15 min eller tills den är puffig och har fått fin färg. Vispa vaniljvispen och servera till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.